top of page
HET DECANAAT

Welkom op de site van het decanaat

van het Kolegio Alejandro Paula (voorheen het Peter Stuyvesant College).

 

Straks heb je je diploma. En dan? Heb je al toekomstdromen over een beroep? Of niet? Wat zijn je talenten, wat vind je leuk om te doen, waar ben je goed in? Welke vervolgopleiding past bij jou? Het decanaat help je met raad en daad bij het maken van de juiste keuzes.

 

Op deze site vind je informatie over het decanaat, profielen, vervolgstudies en veel meer. Succes!

 

Dr Alejandro Jandi Paula.

Hij was en Antilliaans politicus, socioloog, filosoof, schrijver en professor. Daarnaast gaf hij ook maatschappijleer op het Peter Stuyvesant College (PSC),

dat sinds 2011 zijn naam draagt en als Kolegio Alejandro Paula bekend staat. Hij was verder bekend van de vele publicaties die hij op zijn naam heeft staan.

news flash.jpg

                                      We leven in een moeilijke tijd. 

                                         Scholen zijn gesloten en we                                                 weten op dit moment niet hoe het gaat verlopen. Bij vele van ons leven veel vragen over de decentrale selectie en het proces van de studiekeuze.

                       

Coronavirus en studiekeuze

Ook in het hoger onderwijs zijn maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor de leerlingen die bezig zijn met hun studiekeuze. Hier vind je de belangrijkste informatie. We proberen deze informatie steeds bij te werken als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Informatie ouders en leerlingen

Er is een infosheet voor ouders en leerlingen gemaakt om de nodige vragen, twijfels te beantwoorden en zo informatie te delen omtrent  studiekeuze. Klik op de volgende link om he document te bekijken: Q&A Infosheet voor ouders en leerlingen

Aanmelddata Hoger onderwijs en de Studiekeuzecheck 

De reguliere aanmelddeadline voor studenten (1 mei) wordt verschoven naar 1 juni. Dit geeft ruimte aan de studiekeuze van toekomstige studenten die door het annuleren van open dagen, meeloopdagen en proefstuderen mogelijk nu vertraging oploopt. Het kan zijn dat bepaalde vormen van de studiekeuzecheck geen doorgang kunnen vinden, omdat deze vraagt om fysieke aanwezigheid van de student. Gezien de haalbaarheid hebben hogescholen en universiteiten na 1 mei geen verplichting meer om een studiekeuzecheck aan te bieden, maar zij zullen zich hier wel zoveel mogelijk voor inspannen. 

Geen centrale eindexamens dit jaar (24-03-2020)

De centrale examens gaan dit schooljaar niet door. Scholen krijgen door dit besluit meer tijd om de schoolexamens af te ronden. De resultaten van de schoolexamens vormen de basis voor het behalen van het diploma dit schooljaar.

study-motivation-images.jpg
KOMENDE VOORLICHTINGEN

Datum: 26 april 2022

Tijd: 10.30 uur

Locatie: studieruimte 1 KAP

oud-leerling Chantal Eleonora komt voorlichting geven over POLITIE NL. 

Je komt alles over de opleiding, vakken, voorzieningen en ook over haar eigen ervaring te weten.

Vanaf jaar 3 is welkom voor de informatiesessie.

Schrijf je nu in bij juf Perez in het decanaat!

Klik op brochure om meer te lezen over de selectie van Politie NL.

Datum: 2 mei 2022

Tijd: 12.30 uur

Locatie: studieruimte 1 KAP

Dhr Frank Hennings van Fontys Hogescholen komt op bezoek bij ons om informatie te geven over
Opleidingen ICT, Business en Logistiek

Vanaf jaar 3 is welkom voor de informatiesessie.

Schrijf je nu in bij juf Perez in het decanaat!

Belangrijk

 

Examenklassers die naar Nederland gaan: meld je aan voor een Studielink account, als je dat nog niet gedaan hebt. www.studielink.nl

 

Welke stappen moet je doorlopen om je bij Studielink aan te melden.
Klik op dit uitleg en neem het goed door!


Meer informatie over terugbetalen van de SSC studieschuld. Klik hier.

 

Meer over lenen en schulden bij DUO?

Klik hier.

 

Wil je meer weten over studeren in de regio? Klik hier.

NIEUWS

Webinar DUO

Aankomende studenten kunnen zich aanmelden voor het webinar ‘Studiefinanciering aanvragen vanuit het Caribisch gebied: de praktische zaken’. In dit webinar hoort de student waar studiefinanciering uit bestaat en hoe je dit aanvraagt. Daarnaast geeft DUO handige tips voor andere zaken die studenten moeten regelen, zoals een burgerservicenummer, een DigiD, een bankrekening en een zorgverzekering. Dit webinar is een vervolg op het webinar ‘Studiefinanciering aanvragen vanuit het Caribisch gebied: hoe werkt het?’ dat in november is uitgezonden. Het webinar wordt op dinsdag12 april om 19.30 uur (Caribische tijd) uitgezonden en is te bekijken met Engelse ondertiteling.

Persoonlijk contact

Studenten die na het webinar nog vragen hebben, kunnen met DUO bellen, mailen of chatten of een videogesprek inplannen. Het is nu ook mogelijk om door DUO gebeld te worden. Kijk voor alle contactmogelijkheden op duo.nl/antillen.

DUO biedt ook de mogelijkheid tot een klassikaal online vragenuurtje, waaraan meerdere studenten tegelijkertijd kunnen deelnemen en vragen stellen. Heeft u interesse? Stuur dan een mail naar KS-AA-UAF@duo.nl.

 

Meer weten

Kijk voor meer informatie over de dienstverlening van DUO in het Caribisch gebied op duo.nl/bezoekantillen.

Aangepaste selectieprocedure & uitslag selectieprocedure opleidingen numerus fixus uiterlijk 15 juni

De deadline voor de afronding van de selectieprocedures voor de NF-opleidingen wordt opgeschoven van 15 april naar uiterlijk 15 juni. Voor de AD- en bacheloropleidingen zouden de onderwijsinstellingen eigenlijk vóór 15 april de selectieprocedure moeten hebben afgerond. Om dat in de huidige situatie met het coronavirus te kunnen doen, moeten onderwijsinstellingen eventueel afwijken van de voorziene selectieprocedure die vraagt om fysieke aanwezigheid.
Onderwijsinstellingen hebben daarom in deze uitzonderlijke situatie de ruimte om deze datum op te schuiven naar uiterlijk 15 juni. Overigens zullen er geen selecties plaatsvinden gedurende de periode van de eindexamens vo. 
Voor overige opleidingen met een selectie, maar geen NF (zoals Engelstalige opleidingen, University Colleges en kunst-/sportopleidingen etc: kijk op de sites van de betreffende opleidingen).
Bron: https://www.studiekeuze123.nl/nieuws/corona-en-studiekeuze-deel-2.

    bottom of page